Even voorstellen

Mijn naam is Monique de Bruin-van Vugt. Ik ben lactatiekundige, een schakel in de zorg rondom moeder en pasgeborene. Ik geef voorlichting over borstvoeding en ik begeleid vrouwen (ouders) als de borstvoeding niet optimaal verloopt.  

Zes-en-twintig jaar geleden heb ik mijn oudste dochter met veel plezier borstvoeding gegeven. In die tijd heb ik niet veel begeleiding gekregen. Mijn kraamverzorgster heeft mij geleerd hoe ik moest aanleggen, maar veel informatie over borstvoeding, het hoe en waarom, ontbrak. Ik heb mijn oudste en later ook mijn jongste dochter een half jaar borstvoeding gegeven. Niet volledig helaas, ik was genoodzaakt na enkele maanden een combinatie te maken met kunstvoeding omdat ik niet voldoende melk voor hen maakte. Nu weet ik precies hoe dat kwam, toen had ik geen ideeā€¦een cursus was niet iets wat op mijn pad kwam. Gelukkig zijn zwangeren nu in staat om een cursus borstvoeding te volgen. Een groot goed vind ik!

Ik ben werkzaam als lactatiekundige IBCLC in mijn eigen bedrijf Borstvoeding in Balans, in Rucphen. In oktober 2010 heb ik mijn certificaat Lactatiekundige IBCLC behaald. Door verplichte bijscholingen te volgen, houd ik mijn certificaat actueel.

Dit internationale certificaat maakt dat ik mijn kennis en begeleiding kan aanbieden in borstvoedingssituaties. Ervaring hiermee heb ik opgedaan als kinderverpleegkundige en later als kraamverzorgende. Ik ontdekte dat ik het begeleiden van de borstvoeding het leukste stukje van mijn werk vond. Om deze reden ben ik de opleiding tot lactatiekundige gaan volgen. 

 

INFORMATIE BORSTVOEDING voor zwangeren: individueel, aan huis

 

WERKWIJZE

Telefonisch consult

Hierbij kan ik ingaan op praktische vragen. Vaak is het beter om een voeding te bekijken, zeker als het bijv. gaat om pijn bij de moeder en/of onvoldoende groei van de baby.

Consult aan huis 

Ik begrijp dat er op verzoek wordt gevoed, we maken een afspraak rond voedingstijd. Mocht je baby toch al willen drinken en ik ben onderweg, geef hem of haar dan vast een slokje. Slaapt de baby nog, prima, we hebben genoeg te bespreken. Dat is ook waarom ik een vaste consultprijs hanteer en niet per uur wil afrekenen. Graag neem ik voor iedereen de tijd.

Aan het einde van het consult, laat ik een verslagje voor je achter.

Nazorg bij een consult aan huis: tot twee weken na het huisbezoek is contact over de voortgang mogelijk, via telefoon, mail of app. Wanneer hierna nog meer begeleiding gewenst is, zijn daar opnieuw kosten aan verbonden.

Na het huisbezoek volgt de factuur per email, deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar (afhankelijk van je polis). Hierna stuur ik je een betaalverzoek. Fijn als je mij binnen 7 dagen betaald.

TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID: alle dagen van de week tot 20.00h