Even voorstellen

Mijn naam is Monique de Bruin-van Vugt. Ik ben lactatiekundige, een schakel in de zorg rondom moeder en pasgeborene. Ik geef voorlichting over borstvoeding en ik begeleid vrouwen (ouders) als de borstvoeding niet optimaal verloopt.  Mijn streven is om bij een consultaanvraag, binnen 24 uur een voeding te observeren. Meestal lukt het dezelfde dag nog. Dat vind ik belangrijk, omdat moeders vaak al langer tobben voordat zij bellen.

 

Twee-en-twintig jaar geleden heb ik mijn oudste dochter met veel plezier borstvoeding gegeven. In die tijd heb ik niet veel begeleiding gekregen. Mijn kraamverzorgster heeft mij geleerd hoe ik moest aanleggen, maar veel informatie over borstvoeding, het hoe en waarom, ontbrak. Ik heb mijn oudste en later ook mijn jongste dochter een half jaar borstvoeding gegeven. Niet volledig helaas, ik was genoodzaakt na enkele maanden een combinatie te maken met kunstvoeding omdat ik niet voldoende melk voor hen maakte. Nu weet ik precies hoe dat kwam, toen had ik geen idee…een cursus was niet iets wat op mijn pad kwam. Gelukkig zijn zwangeren nu in staat om een cursus borstvoeding te volgen. Een groot goed vind ik!

 

Ik ben werkzaam als lactatiekundige IBCLC in mijn eigen bedrijf Borstvoeding in Balans, in Ridderkerk. In oktober 2010 heb ik mijn certificaat Lactatiekundige IBCLC behaald. Inmiddels ben ik opnieuw (2015) gecertificeerd voor de komende vijf jaar, dit is mogelijk doordat ik mijzelf constant bijschool.

Dit internationale certificaat maakt dat ik mijn kennis en begeleiding kan aanbieden in borstvoedingssituaties. Ervaring hiermee heb ik opgedaan als kinderverpleegkundige en later als kraamverzorgende. Ik ontdekte dat ik het begeleiden van de borstvoeding het leukste stukje van mijn werk vond. Om deze reden ben ik de opleiding tot lactatiekundige gaan volgen. 

 

WERKWIJZE Consult aan huis

Ik begrijp dat er op verzoek wordt gevoed, we houden op de afgesproken datum contact over de vermoedelijke voedingstijd. Mocht je baby toch al willen drinken en ik ben onderweg, geef hem of haar dan vast een slokje. Slaapt de baby nog, prima, we hebben genoeg te bespreken. Dat is ook waarom ik een vaste consultprijs hanteer en niet per uur wil afrekenen. Graag neem ik voor iedereen de tijd.

Aan het einde van het consult, laat ik een verslagje voor je achter.

Nazorg bij een consult aan huis: tot twee weken na het huisbezoek is contact over de voortgang mogelijk, via telefoon, mail of app. Wanneer hierna nog meer begeleiding gewenst is, zijn daar opnieuw kosten aan verbonden.

De factuur volgt per email of post. De factuur kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar, maar fijn is het als je mij binnen 14 dagen betaald.

Heb je een facebook-account? Kijk dan eens op mijn pagina, waar ik regelmatig informatie deel over borstvoeding. Ook leuk als je een recensie plaatst als je ervaring hebt met mijn begeleiding.

INFORMATIEAVOND BORSTVOEDING

In gezondheidscentrum de Zeester, Tromplaan 49d in Hendrik Ido Ambacht, geef ik om de zes weken een informatieavond over borstvoeding. Deze avond is leuk om te volgen vanaf ca. 28 weken zwangerschap. Je bent van harte welkom met je partner vanaf 19.30h tot 21.30. Je ontvangt een goodie bag en een hand-out. De kosten bedragen 20 euro per koppel. Meld je aan via de link die je vindt onder 'contact' of bel 0610281875. De volgende data staan gepland: 3 maart, 14 april, 26 mei, 14 juli en 8 september.

Tevens bied ik de mogelijkheid deze workshop één op één te volgen, bij jouw thuis. Je hoeft de deur niet uit, krijgt alle ins and outs te horen over borstvoeding en je kunt op een persoonlijke manier je vragen stellen. 

Neem hier eens een kijkje voor meer informatie:

www.richtlijnborstvoeding.nl